dimecres, 2 de març del 2011

Què aporta SASS en l'estilització web?

Sass és un metallenguatge de nivell superior a CSS que s'utilitza per descriure l'estil d'un document de forma neta i estructurada, amb més poder que CSS. Sass proporciona senzillesa, sintaxi més elegant i implementa diverses característiques que són útils per crear fulls d'estil manejables.

SASS (Syntactically Awesome Stylesheets) {style with attitude}

Avantatges

Sass fa CSS divertit una altra vegada. Sass és una extensió de CSS3, afegint regles niades, variable (matemàtiques), mixins, l'herència de selecció, i molt més. És compilat al bon format estàndard CSS usant l'eina de línia d'ordres o una web-marc (Framework).

L'equip de Sass

Sass va ser creat originalment per Hampton Catlin. Ell i Nathan Weizenbaum han dissenyat Sass des de la versió 2.0. Hampton viu a Jacksonville, Florida i és el desenvolupador principal mòbil per a l'enciclopèdia lliure wikipedia.

Chris Eppstein es va unir a l'equip Sass a finals de 2008. Ell i en Nathan han dissenyat Sass des de la versió 2.2. Chris és el creador de Compass, el primer marc-web basat en Sass. Chris viu a San José (Califòrnia) amb la seva esposa i filla. Ell és l'arquitecte que ha programat Caring.com, un lloc web dedicat als trenta-quatre milions de persones que tenen gent al seu càrreg, pares malalts o gent gran.

Nathan Weizenbaum és el dissenyador principal de Sass, i ha estat el principal promotor des dels seus inicis. Viu a Seattle (Washington) i voldrà treballar per a Google una vegada hagi acabat el seu últim any a la Universitat de Washington.

Exemples

Variables


Nesting


Mixins


Selector Inheritance


Instal·lació

Sass s'inclou amb Haml, així que per aconseguir treballar amb Sass és necessari tenir Haml instal·lat.

Tingueu en compte que Sass està escrit en Ruby, pel que també es necessari tenir instal·lat Ruby. Si utilitzeu Mac OS X, ja hi és. Els usuaris de Windows poden obtenir l'instal·lable a través de la RubyInstaller per a Windows. Els usuaris de Linux poden instal·lar Ruby amb el seu gestor de paquets.

Enllaços externs

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada